Güncel Haberler Son Dakika Yöresel Haberler 

Beşikdüzü Kentsel Dönüşüm Yargıya Taşındı

Beşikdüzü’nde gerçekleştirilmekte olan kentsel dönüşüm projesi vatandaşın tepkisini çekmeye devam ediyor. İlçe merkezinde daha önce Beşikdüzü Lisesi ve Beşikdüzü Ortaokulu’nu içinde bulunduran alan, yapılan kentsel dönüşümle birlikte TOKİ konutlarının yerleşkesi olmaya hazırlanıyor.

Olaya tepki gösteren vatandaşlar adına konuşan Osman Yıldızlar, “Biz bu konuyu yargıya taşıdık ve projenin durdurulmasını sağladık. Ardından projenin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde tartışılıp yapılan yeni bir düzenleme ile devam ettiğini gördük. Biz bunu asla kabul etmiyoruz” dedi.

ÇOK DEĞERLİ ALAN

Yıldızlar açıklamasını şöyle sürdürdü: “O alan ilçemiz için çok değerli. Orada yıkılan okulların emsali Beşikdüzü’nde ne yazık ki yok. Bu yapılaşmayı ilçemizde kabul etmiyoruz. Hukuki girişimlerimiz devam edecek. Beşikdüzü’nde yapılan bu tahribata izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

BİNAM GASP EDİLMİŞ OLUYOR

Beşikdüzü Belediyesi AK Partili Belediye Meclis Üyesi Cengiz Demir ise, “Yeni planda alan doğuya doğru genişletildi. Benim de bu alanda bir binam var. Bu bina burada görüldüğü şekilde gasp edilmiş oluyor. Biz yanlışı yanlışla düzeltmeye çalışıyoruz. O nedenle ben bu planı reddeceğim” dedi.  Madde Beşikdüzü Belediyesi AK Partili Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra CHP’li bazı ve İYİ Partili Üyelerin ret oyuna karşı kabul edildi. Bazı üyeler ise oylama esnasında çekimser oy kullandı.

BEŞİKDÜZÜ MERKEZDE 45 DAVA AÇILDI

Beşikdüzü Merkezinde planlarla ilgili 45 dava açıldığını ifade eden Bıçakçıoğlu, “Beşikdüzü Merkezinin planlarının 45 tane dava açıldı. Bu 45 davanın neticesinde bugünlerde mahkeme patır patır yürütmeyi durdurma veriyor. Bu yürütmeyi durdurmaları Bilirkişi Raporlarına göre veriyor.10 tane bilirkişi 10 ayrı farklı görüş verir. 180 derece bir birine zıt. Bu Türkiye’de ki belediyelerin kaderidir. Ben görüşüyorum, bilirkişilerle. Yanlış dediklerini düzeltiyoruz. Plancıları bir daha çalıştırıyoruz. Mahkemeler Bilirkişi Raporlarına göre karar veriyor. Mahkeme Başkanının ve üyelerinin bu planlar üzerinde her hangi bir dahli yok, kararda dahli yok. Sadece Bilirkişi Raporunu karara dönüştürüyor. Çok cüzidir. Bilirkişi bu olumsuz deyipte, mahkeme senin olumsuz dediğini olumlu görüyorum ve olumlu karar veriyorum dedi…  Turgay bey kardeşimin karıştırdığı 45 tane davadır. 781 kişi içinde 45 kişi dava etmiştir. Onun şuanda görüşülen konuyla ilgisi yoktur. O davalarda devam edeni ve yürütmeyi durdurma verileni var. Biz bunlara yasal süresi içinde itira edeceğiz” dedi

kaynak: internet haber siteleri

En son Haberler